Vaargebied

Vaargebied

HET VAARGEBIED VOOR UW AMSTERDAMSE RONDVAART

In principe kunt U door heel Amsterdam varen. Door haar afmetingen past Hilda zelfs in de kleinste en meest pittoreske grachten van Amsterdam en zij kan onder haast alle bruggen door. Wij kunnen U inschepen op een locatie naar Uw keuze zoals Uw hotel, een museum of leuk restaurant of goed openbaar vervoer of parkeerplaats.

Sinds Cornelisz Anthonisz in 1544 Amsterdam in “vogelvlucht” heeft getekend is het vaargebied behoorlijk vergroot. De oude structuur van de grachten is echter grotendeels gelijk gebleven.

Amsterdam gezien vanuit vogelvlucht, een houtgravure uit 1544 en uit 1610 van Cornelisz Anthonisz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee van de historische plekken die je kunt ontdekken op een rondvaart door historisch Amsterdam. Het is mogelijk om uren lang te genieten van steeds weer een ander stukje van Amsterdam. De kapitein kan de route aanpassen aan uw persoonlijke wensen of die van de gasten.

 

 

Voor varen in een meer open gebied zijn er de wateren in het Oostelijk Havengebied. Daar kunt U dan een blik werpen op de nieuwe architectuur.

Daarnaast is het mogelijk om naar bijvoorbeeld uw trouwlocatie in Durgerdam te varen. Wij hebben sinds lange tijd een uitbreiding van de vergunning en mogen ook op het IJ varen.

 

De Schreierstoren(1480 gebouwd als vestingtoren) aan het Open Havenfront, toen in 1689 was Amsterdam nog aan een open IJ.

 

 

 

 

 

 

De Montelbaanstoren aan de Oude Schans. Amsterdam omstreeks 1680.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een nieuwere kaart van de grachtengordel.

 

Call Now ButtonOptimized with PageSpeed Ninja