Rondvaart in de haven van Amsterdam


Rondvaart in de haven van Amsterdam

Rondvaart in de haven van Amsterdam

Nieuw in 2021 is een samenwerking van Amports, Amsterdam Boat Cruises en Port of Amsterdam. Hun doel is om meer inwoners van Amsterdam en omstreken de havens van Amsterdam te laten zien. Daarbij leren ze gelijkertijd wat het nut van de havens is voor Amsterdam en alle gemeentes in de regio.

NH nieuws
Waarschijnlijk denk je bij een rondvaart in Amsterdam aan een tour over de grachten, maar je kunt nu ook een rondvaart boeken door de haven. De nieuwe tocht werd maandag voor het eerst gevaren en dat werd plechtig gevierd, met het doorknippen van een lint en erewater. “Ik weet dat heel veel Amsterdammers nog wel eens verbaasd opkijken, hebben we een haven?”

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/287037/rondvaart-moet-amsterdammers-haven-leren-kennen-mensen-houden-van-rauwe-randje

Rondvaart in de haven van Amsterdam

Amsterdam Boat Cruises
Hoewel Amsterdam zich al in de 17de eeuw ontwikkelde tot een belangrijke wereldhaven, wordt de basis van de huidige Europese zeehaven gelegd tijdens de opkomst van de industriële revolutie in de 19e eeuw. Het nieuwe Noordzeekanaal bood in tegenstelling tot de Zuiderzeeroute een kortere, directe verbinding met de Noordzee. Dit stimuleerde overzeese handel en daarmee ontstond de Amsterdamse havenregio, waartoe ook de zeehavens van IJmuiden (Velsen), Beverwijk en Zaanstad behoren.

https://amsterdamboatcruises.nl/rondvaarttocht/havenrondvaart-2-uur/

Port of Amsterdam
De havenrondvaart Amsterdam is een unieke rondvaart door het havengebied, die je kennis laat maken met het rijke verleden, het dynamische heden en de innovatieve toekomst van de Amsterdamse haven.

https://www.portofamsterdam.com/nl/ontdek/beleef-de-haven/havenrondvaart-amsterdam

ANWB
Hoe leer je de haven van Amsterdam nou beter kennen dan vanaf het water? Stap aan boord van Amsterdam Boat Cruises en laat je verrassen door de vele verhalen die deze haven met zich meebrengt. De haven van Amsterdam is de 4e zeehaven van Europa, maar de grootste cacao- en benzinehaven ter wereld. Tijdens de rondvaart word je meegnomen in het verleden, heden en de toekomst van de haven: van de 17e eeuw tot in 2030!

https://www.anwb.nl/landvananwb/amsterdam-boat-cruises-havenrondvaart

Nieuwe Havenrondvaart Amsterdam geopend
Amsterdam – Wethouder Victor Everhardt (Haven) opende maandag de nieuwe Havenrondvaart Amsterdam met een tour over het IJ, het Noordzeekanaal en de Westhaven. De nautische aanwinst gaat een bijdrage leveren aan het vergroten van de bekendheid van het heden, verleden en de toekomst van de haven van Amsterdam.

https://www.jutter.nl/nieuwe-havenrondvaart-amsterdam-geopend/

Met de salonboot Hilda is het ook mogelijk om de havens van Amsterdam te bekijken. We mogen niet in de grote zeehavens varen, maar een vaartocht over het IJ langs NDSM, de laatste droogdok van Damen Shiprepair & Conversion Amsterdam en daarna de architectuurtocht  onder ander door het Oostelijk Havengebied, nu een woonwijk, voorheen een actieve haven. Dit gecombineerd met een tocht door de grachten heeft U de mogelijkheid om van beide te genieten. Natuurlijk is een dinnerr ook een optie. Varen en dineren in Uw eigen privé restaurant.

Interesse? Neem contact op.