Maak die rondvaart in de haven van Amsterdam


Rondvaart in amsterdam

Gemeente steekt ton in campagne om toerisme op gang te krijgen

14 juni 2021, 19.18 uur · Aangepast 14 juni 2021, 19.31 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De gemeente pompt 100.000 euro in een online campagne die toeristen moet verleiden om Amsterdam te bezoeken. De komende week richt de campagne zich op bezoekers uit Nederland, een week later start de campagne voor bezoekers uit dichtbijgelegen landen.

https://www.at5.nl/artikelen/209508/gemeente-steekt-ton-in-campagne-om-toerisme-op-gang-te-krijgen

Wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken) suggereert met name dat de toeristen in Amsterdam zich moeten richten op zaken buiten het centrum van de stad om zo gebieden zoals de Wallen te ontlasten van teveel drukte. Victor Everhardt noemt met name de rondvaart in de haven van Amsterdam en het plastic vissen in het IJ. Plastic vissen bootjes zijn tamelijk klein en zullen al snel de Amsterdamse grachten op zoeken. En waarom allen de haven als je ook een rondvaart in Amsterdam kan combineren met het bekijken van de historische grachten met hun monumentale panden kan bekijken tijdens een rondvaart.

rondvaart in de haven van Amsterdam
Te zien tijdens een rondvaart in de haven het muziekgebouw aan het IJ, met in de reflectie een groot passagiersschip. Fotograaf: Han Hendriks

Kritiek op toerismecampagne: “Wie naar Amsterdam komt, wil naar hoeren koekeloeren”

15 juni 2021, 21.00 uur · Door Stefan Bunschoten

De campagne die de gemeente deze week is begonnen om toeristen uit te nodigen naar de stad te komen is niet onomstreden. Zo zijn bewoners van de binnenstad kritisch, omdat ze vrezen dat het leidt tot te grote drukte.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/287442/kritiek-op-toerismecampagne-wie-naar-amsterdam-komt-wil-naar-hoeren-koekeloeren

Kan Amsterdam de blowende budgettoerist weghouden?

Met een campagne via sociale media wil de gemeente Amsterdam een ander soort toeristen trekken dan voorheen: bezoekers met ‘een brede interesse in de stad’. De blowers en zuipers zijn niet meer welkom. De vraag is of je die buiten de deur kunt houden.

Dylan van Bekkum 15 juni 2021, 18:42

Ook de blowende toerist maakt tegenwoordig als gebruikend een rondvaart in Amsterdam met de wietboot, en dan bedoel ik niet  deze , maar een elektrisch varend rondvaartboot met vergunning waar aan boord gerookt wordt. Hoe aantrekkelijk is dat voor de jonge toeristen die daar speciaals voor naar Amsterdam komen?

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kan-amsterdam-de-blowende-budgettoerist-weghouden~b43ce453/

Het promoten van Amsterdam om meer toeristen hier te krijgen wordt niet door iedereen gewaardeerd. Eigenlijk zijn het alleen de bedrijven die toeristen ontvangen in hun restaurant, coffeeshop, winkel of café die staan te trappelen om meer bezoekers te ontvangen. De bewoners van Amsterdam, en dan vooral de binnenstad bewoners genieten door de Corona-pandemie al enige tijd van een heerlijk rustige woonomgeving. Dat willen ze niet missen. Voor de Corona-pandemie stonden de kranten haast dagelijks vol met artikelen over de overlast van de grote aantallen toe.

Toeristen op het Homomonument van de kunstenares Karin Daan aan en in de Keizersgracht
Te zien tijdens een rondvaart in Amsterdam, toeristen op het Homomonument van de kunstenares Karin Daan aan en in de Keizersgracht. Bron: https://archief.amsterdam/beeldbank, foto van 2009.