Blije optocht van de rondvaart, opening van de Amsterdamse grachten


Blije optocht van de rondvaart, opening van de Amsterdamse grachten

De grachten zijn vandaag, 5 juni 2021 geopend door Egbert de Vries, wethouder Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit.
Exact om 12 uur, vanaf de Hendrick Jacobsz. Staetsbrug opende wethouder Egbert de Vries de Herengracht voor de blije optocht.
Onder luid getoeter van alle aanwezige schepen, vanwege het groot enthousiasme om weer te mogen varen, werd de “blije optocht”van de salonboten geopend.
Reinier Sijpkens leidde de optocht, constant muziek makend en zo de aandacht van de wandelaars rond de grachten trekkend. De route was vanuit de Amstel naar de Herengracht en zo langs de “zeven bruggen”, het huis van de Burgemeester naar de Brouwersgracht en dan via de Prinsengracht weer terug naar de Amstel. Het publiek reageerde enthousiast op de combinatie van de muziek en alle mooie salonboten.
De blije optocht is een initiatief van de Verenigde Amsterdamse Rederijen, die zich met het varen op salonboten en veelal historische schepen richten op de Amsterdammers en de lokale bedrijven.

Muziek en aankondiging door Reinier Sijpkens ( https://www.reiniersijpkens.nl/).

Let op de aankondiging van Reinier Sijpkens. Hij heeft ruim een uur voor iedereen uit gevaren en continu zijn fanatische muziek ten gehore gebracht met de herhaalde aankondiging:”Alle boten zijn weer in de grachten”.

Ook de salonboot Hilda was hier ter plaatse na een zeer lange periode van stilliggen.

Hilda-blije-optocht-210605

Er mag weer worden gevaren, echter met een strikt Corona Protocol. Ontsmetten, mondkapje, afstand houden, ventilatie, minder mensen aan boord, etctera. Maar we zijn zeer blij weer actief te kunnen zijn.

AT5 gaf er aandacht aan, samen met het openen van de musea: Vanwege de versoepelingen van het coronabeleid gingen de rondvaartboten vandaag in grote getale het water op. Ook mochten de musea weer open.
https://www.at5.nl/artikelen/209375/rondvaartboten-het-water-op-een-blije-dag-we-mogen-weer

En de Binnenvaartkrant: De kleine Amsterdamse rederijen vierden met een blije parade dat ze weer met gasten mogen varen dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen. Wethouder Egbert de Vries (Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) opende zaterdag 5 juni symbolisch de Herengracht voor de leden van de VRA, de branchevereniging voor op hospitality en groepsverhuur gerichte scheepseigenaren in Amsterdam.
https://binnenvaartkrant.nl/de-blije-parade-van-de-salonboten

Bekijk onze mogelijkheden om weer te varen door Amsterdamse grachten voor een diner, huwelijk of borrel. Of neem gelijk contact op