Rondvaart in Amsterdam door de Amsterdamse grachten

Amsterdamse rondvaartboten

Amsterdam wordt door zijn vele grachten ook wel eens het Venetië van het Noorden genoemd. Amsterdam heeft 165 grachten overspannen door 1280 bruggen.

Rondvaart in Amsterdam door de Amsterdamse grachten

De eerste rondvaart in de geschiedenis van de Amsterdamse grachten vond plaats in 1621, toen Koningin Elisabeth Stuart van Bohemen in de stad werd verwelkomd in een parade van feestelijk versierde sloepen, toegejuicht door duizenden Amsterdammers op bruggen en kades.
Het is dan ook erg leuk en aangenaam om de stad en haar grachten comfortabel vanuit een rondvaartboot of klassieke salonboot te bekijken.
De mogelijkheden voor een boottocht of het huren van een rondvaart of salonboot in Amsterdam zijn zeer uitgebreid.
Rondvaart in Amsterdam door de Amsterdamse grachten
Er zijn verschillende rondvaartmaatschappijen op het water in Amsterdam actief.
U kunt daarbij kiezen uit verschillende arrangementen. Deze variëren van gewone rondvaarten van ongeveer een uur tot vaarten van meerdere uren zoals een architectuur rondvaart, een Champagnecruise of een dinnercruise, U geniet van een luxe diner terwijl U zich ontspannen door het netwerk van historische grachten laat varen.
In de avonduren worden speciale Candlelighttochten georganiseerd, waarbij u met een rondvaartboot door de verlichte grachten van Amsterdam vaart.
Ook kunt U met Uw familie of een zakelijk gezelschap exclusief een complete rondvaartboot of klassieke salonboot huren.

Vanaf het ontstaan van de stad Amsterdam hebben de grachten en singels een belangrijke rol gespeeld voor waterbeheersing, transport en verdedigingsdoeleinden. In de 15e eeuw werden onder meer de Singel, de Kloveniersburgwal en de Geldersekade als verdedigingswerken gegraven. Na verdere uitbreiding van de stad bleven deze grachten in het stadsbeeld aanwezig.

In de zeventiende eeuw werd de beroemde Grachtengordel gegraven, met de hoofdgrachten Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Er werden ook verschillende verbindende dwarsgrachten, zoals de Brouwersgracht, Blauwburgwal, Leliegracht, Spiegelgracht en de Reguliersgracht gegraven.
Aan het einde van de negentiende eeuw werden verschillende grachten gedempt, vanwege de hygiëne en om het wegverkeer meer ruimte te bieden. De grachten in het centrum hebben echter nog steeds een belangrijke functie in het scheepvaartverkeer, vooral voor toeristische doeleinden, zoals de rondvaartboten.

Salonboot Hilda huren? Neemt U contact op voor een passend arrangement.

 

Rondvaart in Amsterdam door de Amsterdamse grachten

Salonboot Hilda Kromme Waal 31 F - 1011 BV - Amsterdam
contactformulier of e-mail: Salonboot Hilda of telefoon: 020 - 7722051
Copyright ©    Aan & Uitleg    Webmaster: Han Hendriks

Terug naar boven